Vad räknas som aktiva medlemmar i Rule

Vad är en aktiv medlem?

I denna artikel kommer vi att utforska hur vi nu klassificerar och räknar aktiva medlemmar, detta för att hjälpa dig nå ut med ditt budskap till dina medlemmar i den rätta kanalen.

Så länge en medlem är aktiv så kommer alla Rule funktioner fungera som vanligt, marknadsföringskanalen styrs av vad medlemmen accepterar för typ av marknadsföring. När en medlem är blockad så kan ingen marknadsföring skickas.

Kan en blockad medlem bli återaktiverad?

Om du har automationer uppsatta som transaktioner, vanligtvis orderbekräftelser, måste dessa skickas även om medlemmen är blockad. Då kommer medlemmen att sättas som aktiv, men med en spärr på e-post och SMS, och det transaktionella utskicket kommer ändå att gå fram, vilket det är lag på.

Vilka medlemmar tar vi betalt för?

Medlemmar som har status "Aktiv".

All data på en plats

Så länge dina medlemmar har status aktiv så finns det ingen begränsning på hur mycket data du kan spara på dina medlemmar. När dina medlemmar är aktiva så har du också möjlighet att ladda upp dina segmenterade medlemmar till Tiktok, Meta, Google för att kunna skapa upp dina marknadsföringskampanjer på andra plattformar utanför Rule.

Sammanfattande lista av samtliga medlemsstatusar

Status på medlemKanaler för marknadsföringBeskrivning

En medlem som är aktiv i SMS och e-postkanalerna.
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
All typ av marknadsföring för e-post och SMS, inklusive uppladdningar till målgrupper på Meta, Google & Tiktok

En medlem som inte är aktiv i SMS och e-postkanalerna.
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
Ingen marknadsföring, men uppladdningar till målgrupper för spärrade medlemmar på Meta, Google & Tiktok och även transkationella utskick.

En medlem som  är aktiv i e-post men inte i SMS kanalen.
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
Marknadsföring via e-post, inklusive uppladdningar till målgrupper på, Meta, Google & Tiktok

En medlem som inte är aktiv på SMS men i e-postkanalen
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
SMS marknadsföring, inklusive uppladdningar till målgrupper på, Meta, Google & Tiktok

En medlem som inte har optat in, det vill säga inte verifierat sin epost och då hamnar man som obekräftad.
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
Eftersom denna medlem inte gett sitt medgivande för marknadsföring kan vi då inte använda denna medlem i någon marknadsföringskanal.

En medlem som är totalt blockad från all kommunikation
Vilken typ av kommunikation kan denna medlem få?
Eftersom denna medlem är totalt blockad för marknadsföring kan vi då inte använda denna medlem i någon marknadsföringskanal. Det finns även begränsningar för att kunna hämta och manipulera data via vårt REST api