Brand Style – Hur sätter man upp det?

Vi en funktion som heter Brand Style. När du skapar ett konto, kan du lägga in ditt företags grafiska profil och då genereras det automatiskt sex olika personliga mallar som du kan använda till dina olika utskick. Smidigt va? I dessa personliga mallar som skapas upp finns det alla möjliga olika typer av block som man kan tänka sig behöva för att bygga det perfekta utskicket.

Vi kommer gå igenom följande:

1. Steg för steg guide
  2. Användning av Brand Style
  3. Exempel på resultatet

Steg för steg guide

1. Klicka ner dropdown-menyn för 'Innehåll'
  2. Sedan på 'Brand Style'

1. Lägg till din 'Logotyp'
  2. Ladda upp fil på vilket typsnitt du vill ha på din rubrik.
  3. Ladda upp fil på vilket typsnitt du vill ha på din text.

Giltiga filer:
För att lägga till vilket typsnitt du vill ha, är giltiga filformat: otf, ttf, woff och woff2. Om du inte har någon fil kan du ladda ner färdiga här

1. Välj färg på dina 'CTA-knappar'
  2. Välj färg på din 'text'
  3. Välj färg på din 'Kanvas'
  4. Välj en 'Sekundär' färg som blir bakgrundsfärg på en del block
  5. Välj 'Bakgrundsfärg'

Sista steget är att lägga till dina sociala medier-länkar som då automatiskt länkas i din mall.

Flera Brand Style

Du kan skapa flera olika versioner av din Brand Style som du kan använda för olika utskick.

1. Öppna först er Brand Style enligt ovan.
  2. Klicka på knappen "Skapa Ny"

Då skapas en tom Brand Style som ni kan ge en helt egen design.

Därefter så använder ni knappen "Favorit" för att applicera designen på era standardmallar.

Därefter så klickar ni bara på "Favorit" när ni vill byta Brand Style på era mallar.

Detta påverkar inte redan skapade mail eller utkast.

Användning av Brand Style

Du kan använda dina nya personliga mallar till både dina kampanjer och automationer.

1. Välj 'Kampanj'
  2. Eller 'Automation'

Klicka sedan på 'Ny kampanj'

Bland 'Dina mallar' kan du nu se alla dina nya mallar som skapats upp efter att du la till ditt företags grafiska profil.

Exempel av resultatet