Tweakwise integration

Genom att integrera Tweakwise med Rule kan du skicka produktrekommendationer. Detta gör det möjligt att skicka riktade utskick baserade på vad dina kunder är intresserade av, vilket i sin tur kan öka försäljningen för din e-handel.

Läs mer om integrationen mellan Rule och Tweakwise här >

Vi kommer att gå igenom:

1. Installation i Rule
  2. Utökad funktionalitet
  3. Teknisk referens

Installation i Rule

För att dina utskick ska kunna hämta in produktrekommendationer behöver din mall ha stöd för XML-objekt. Om du inte redan har detta, kan du kontakta vår support via support@rule.se för hjälp. Skicka även med din unika URL för produktrekommendationer, som du hittar i ditt Tweakwise-konto.

Notera
Du kan uppdatera mallen själv om du besitter HTML-kunskap, i rubriken längre ner som heter "Teknisk referens" kan du läsa om hur man går tillväga.

Utökad funktionalitet

För att använda utökad funktionalitet för personliga produktrekommendationer, gör man såhär:

1. Logga in i ert Tweakwise-konto
  2. Exportera ut lista med kunddata som innehåller deras "profilekey"
  3. Logga in på ert Rule-konto
  4. Importera in listan för att uppdatera informationen på medlemmarna, om du är osäker på hur du går tillväga, kan du följa denna guide steg för steg!
  5. Se till att ni har stöd för det i mallen, hur ni går tillväga kan ni läsa under rubriken "Teknisk referens", eller maila in till vår support@rule.se för att få hjälp.

När du gjort detta kommer dina medlemmar ha uppdaterad data på sina kundkort så att ni kan skicka personliga produktrekommendationer.

Teknisk referens

Om du besitter HTML-kunskap, kan du lägga till koden själv i er befintliga mall för att kunna få in produktrekommendationer.

För att göra detta behöver du be om tillgång till "Template Editor" i Rule, om din användare inte har tillgång till detta sedan tidigare, kan du maila in till support@rule.se så får du det.

Sedan lägger du till denna kod som du ser nedan, i HTML-delen, men ändrar till din "profilekey" som du ser i inne i ditt Tweakwise-konto.

Exempellänk från Tweakwise

https://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/featured/ca555417/1

Kodexempel för mallar

<!--[Loop:[XmlDoc:https://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/featured/ca555417/1
 || recommendation.items.item]]-->
[LoopValue:title]
<!--[EndLoop]-->

Länkformat för utökad användning:

https://gateway.tweakwisenavigator.com/recommendations/featured/ca555417/1?
tn_profilekey=[CustomField:TweakWise.profilekey]