Tips for improving the deliverability of your mailings

Her har vi samlet tips om tiltak du som bruker kan gjøre og hva du bør tenke på når du oppretter e-post i Rule for å forbedre leveringsdyktigheten til dine utsendelser og nå flere innbokser, noe som selvfølgelig er høyt prioritert ved e-postmarkedsføring.

Koble til ditt domene

Få hjelp fra IT-avdelingen din eller domeneleverandøren din for å sette opp DMARC og DKIM og koble din avsenderdomene til Rule. Med DMARC og DKIM på plass, bestemmer ditt domene hvem som har rett til å bruke domenet som avsender. Ved å legge til noen poster til ditt domenenavnsserver bekrefter du at du eier e-postdomenet du bruker med Rule. Dette gjør at dine e-postmeldinger ser mer autentiske ut og reduserer sjansen for at de blir klassifisert som spam.Les mer om hvordan du setter opp DMARC og DKIM her.

Unngå "spamfraser"

Tenk på å ikke bruke ord som utløser spamfiltre i din e-post og heller ikke i emnet eller forhåndsvisningsteksten. Selv om noen fraser ikke nødvendigvis vil plassere deg i søppelposten automatisk, er det lurt å unngå å bruke vanlige "spamfraser" generelt. Eksempler på ord er:

1. Gratis
  2. Tilbud
  3. Risikofritt
  4. Eliminer din gjeld
  5. Unngå store bokstaver i emnet

Selv om du bare bruker ett ord i emnet som er i store bokstaver, øker risikoen for at din e-post havner rett i søppelposten betydelig.

Vær forsiktig med utropstegn

Det er greit å bruke utropstegn i emnet og teksten, men bruk det med måte. Bruk for eksempel ikke flere utropstegn etter hverandre i en rekke og bruk absolutt ikke det unødvendig.

Ikke bruk en noreply@ som avsender

Markedsførere sender ofte sine kampanjer fra en ikke-svarbar e-postavsender. Disse e-postadressene gir et feilaktig inntrykk til dine mottakere. Hvorfor skal de ikke kunne svare direkte hvis de har et spørsmål? Det er mer enn én grunn til å unngå "no-reply" adresser, men fremfor alt påvirker det leveringsdyktigheten, så bruk heller en profesjonell bedriftsdomeneadresse.

Skriv alltid 'ALT-tekster' på dine bilder.

Ha som vana å alltid bruke alternative tekstbeskrivelser på bilder som skal brukes i utsendelsen. Noen ganger blir ikke e-postbilder rendret riktig. Dette er spesielt tilfelle på smale skjermer som mobil og nettbrett. Med en ALT-tekst som kort beskriver hver bilde, kan du i det minste formidle tanken bak bildet til de som ikke kan se det. En annen positiv attributt ved å bruke ALT-tekst på bilder er at det øker leveringsdyktigheten, spesielt for Gmail. Det er definitivt verdt å bruke litt ekstra tid på å fylle ut dette feltet når du jobber med bilder i Rule content editor. Les mer om hvordan du legger til Alt-tekst her.

Ikke bruk for tunge bilder

Den totale størrelsen på e-posten din spiller en viktig rolle når det gjelder leveringsdyktigheten. Det er viktig å merke seg at bruk av altfor store e-postmeldinger kan utløse et rødt flagg for spamfiltre. Tenk på følgende ting:

Hold en maksimal vekt på ca. 50 KB

1. Sjekk at bildeoppløsningen er 72 dpi
  2. Lagre bilder som JPG, GIF eller PNG
  3. Bygg inn skjemaer

Skjemaer støttes ikke i e-post via vanlige e-postklienter på grunn av sikkerhetsrisikoer. I stedet kan du legge til en knapp med en lenke til en separat landingsside som består av et skjema.

Ikke bruk rød tekstfarge

Det samme gjelder for å bruke usynlig tekst, dvs. lys skrift på en hvit bakgrunn. Dette er vanlige triks som spammere bruker, så det er et raskt rødt flagg for spamfiltre.

Sjekk stavemåten

Ikke bare oppfattes stavefeil i utsendelsen din som uprofesjonelt; de utløser også spamfiltre. Så dobbeltsjekk stavemåten før du sender ut.

Sjekk at lenkene fungerer

Ha som vana å alltid dobbeltsjekke at lenkene i utsendelsen din fungerer som de skal. Hvis utsendelsen din inneholder ødelagte lenker, kan det utløse spamfiltre.

1. Ikke send en e-post som bare inneholder bilder.
  2. En e-postmelding som kun består av bilder er alltid mistenkelig for anti-spam-filter og vil sannsynligvis bli filtrert som spam. Design din e-post på en måte som har et godt forhold mellom mengden tekst og bilde.
  3. Noen siste korte tips:
  4. Tenk på at de som først mottar dine utsendelser er de mottakerne som har vært mest aktive historisk sett. Du kan se det som om at "de viktigste og mest aktive mottakerne" er de som prioriteres av Rule og får meldingen raskest.
  5. Hvis du trenger å sende en e-post på et bestemt tidspunkt, sørg for å sende den et par timer før ønsket ankomst.
  6. Be mottakerne om å legge til din e-postadresse i sin adressebok for å sikre at dine utsendelser havner trygt i innboksen.
  7. Oppmuntre mottakerne til å svare på dine utsendelser. For eksempel legger Gmail automatisk til en e-postadresse i adresseboken hvis mottakeren svarer på en e-postmelding.
  8. Ikke send kampanjer med for lang eller for kort overskrift. Hold lengden mellom 18 og 52 symboler.
  9. Test dine utsendelser før du sender dem.