Journey Builder - Introduction

I denne artikkelen gir vi deg en introduksjon til hvordan du navigerer deg inne i Journey Builder. Formålet med Journey Builder er at du skal kunne kommunisere mer, men samtidig med færre utsendelser. Når du setter opp en Journey, vil du kunne bygge flere forskjellige flyter, såkalte "lanes", med både e-post og SMS-utsendelser. Hvis en abonnent eller kunde matcher med flere segmenter i din Journey, for eksempel hvis dere har satt opp kommunikasjon om "Nyheter", "Tilbake på lager" og et "Tilbud", vil dette sendes som en lang e-post til abonnenten/kunden i stedet for tre separate utsendelser. Vi anbefaler også at du leser vår Journey Builder - kom i gang guide før du begynner.

Vi vil gå gjennom:

1. Hvordan du navigerer deg i Journey Builder
  2. Tips før du begynner
  3. Hvordan vår editor fungerer

Hvordan du navigerer deg i Journey Builder

Alt som er markert kalles for "Journeys"

I din "Journey", har du noe som kalles for "Lanes", eller flyter, du kan ha ubegrenset med lanes i din Journey.

Inne i din "Journey", legger du til "Sidetopp" og "Sidebunn". Også kalt "Header" eller "Footer". Dette gjør du kun her og aldri inne i selve e-postene.

1. Her finner du "Sidetopp" eller header
  2. Her finner du "Sidebunn" eller footer

Her velger du "Trigger"

Når du klikker deg inn på "Trigger" vil du få ulike alternativer. Hvis du velger de markerte alternativene, altså "Relativt dato" og "Årlig", må du velge medlemsfelter.

1. Her ser du "Siste utsendelse" og når "Neste utsendelse"
  2. Her ser du "Sendt", "Åpnet" og "Åpnede lenker"
  3. Forhåndsvis
  4. Klikk på "+" hvis du vil legge til flere e-poster eller SMS i din lane
  5. Her ser du tydelig at dette er en SMS-utsendelse
  6. Her ser du tydelig at dette er en e-post
  7. Hele dette kalles for "Content-set"
  8. Velg "Segment"
  9. Forhåndsvis kun en e-post
  10. Statistikk for kun denne e-posten
  11. Velg etter antall dager denne e-posten skal trigges, i dette tilfellet etter 21 dager
  12. Aktiver/Deaktiver spesifikke e-poster i din lane
  13. Aktiver/Deaktiver hele Journeyen
  14. Klikk her for å se statistikk
  15. Slett hele Journeyn

1. "Bytt", for eksempel kan du velge segmentet "Kjønn: Kvinne"
  2. "Bytt", for eksempel kan du velge segmentet "Kjønn: Mann". Da kan du lage samme e-post, men bytte bilder slik at det er tilpasset produktbilder for kvinner vs menn
  3. Redigerer
  4. Her ser du hvilke "Widgets", eller blokker, som er i e-posten
  5. Her ser du alle "Widgets", det finnes "Standard" eller om dere har noen egne Widgets