Bytt – endre valgte deler av din utsendelse

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva en switch er og hvordan man kan utnytte denne funksjonen i Rule.

Vi vil gå gjennom:

1. Hva er en switch?
  2. Hvordan sette opp switcher?
  3. Eksempler på når man kan bruke switcher

Hva er en switch?

Switch er en funksjon som gjør det mulig å separere avsnitt/tilbud i ditt utsendelse for ulike utvalgte segmenter. Ved å bruke funksjonen kan du enkelt velge hvilken tagg, segment eller medlemsfelt som skal vise ønsket innhold.

Du har Switch installert i malen din og kan selv velge hvilke deler av utsendelsen som skal vises for ulike mottakere. Kanskje vil du bytte ut et tilbud, en overskrift eller et bilde. Med Switch kan du velge å basere dine versjoner på enten segment, tagg eller medlemsfelt. Hvis du velger å basere Switch på medlemsfelt, brukes kun et medlemsfelt til dette formålet.

Hvordan sette opp en switch?

I dette eksempelet ønsker vi å rette oss mot de som ikke åpnet vårt første onboarding-e-post for å gi dem en sjanse til å få informasjonen vi sendte i den første e-posten.

Åpne kampanjen eller automatiseringen du vil legge til valgte deler av utsendelsen, og klikk på blokken du vil legge til en switch på som bildet nedenfor viser.

Første versjon av blokken kan du designe som ditt standardalternativ, altså hvis kunder ikke matcher noen av de andre switchene du vil opprette, får de alltid innholdet som vises i denne blokken.

For eksempel slik:

Klikk deretter på '+' for å legge til et nytt alternativ

Her har du mulighet til å velge om du vil opprette et alternativ basert på en tagg, filter/segment eller medlemsfelt.

1. Tagg
  2. Filter/Segment
  3. Her kan du bla gjennom og velge mellom noen av dine medlemsfelter

Vi har opprettet et segment tidligere med medlemmene som 'Ikke åpnet automatisering 1', så da velger vi:

1. Filter/segment
  2. Og de segmentene vi hadde opprettet for 'Ikke åpnet automatisering 1'

Deretter kan du fortsette å legge til flere alternativer ved å klikke på '+' hvis du vil.

Eksempel når man kan bruke bytter

1. Retter en og samme kampanje, men endrer innholdet for menn eller kvinner
  2. Retter innhold til de som har vist interesse for ulike typer produkter
  3. Retter innhold til ulike aldersgrupper
  4. Retter innhold basert på aktivitet
  5. Retter innhold basert på beløpsgrense eller antall ordre