Hvordan setter jeg opp segmenter?

I denne artikkelen vil vi gå gjennom trinn for trinn hvordan du setter opp Segment inni Rule. Segment er et verktøy for å lage utvalg av kundene sine, således er Segment en måte å dele opp kundene dine videre på. For eksempel kan du segmentere opp medlemmene dine som har handlet mer enn 3 ganger, over en viss type ordreverdi, og lage utsendelser som er mer relevante for dem. Eller hvis du for eksempel har kunder med medlemsfeltet “By”, kan du lage et filter på “By = Göteborg”. På denne måten blir alle medlemmer som har Göteborg som by, segmentert ut av listen.

Før du oppretter et segment, anbefaler vi at du har oversikt over følgende:

1. Medlemsfelt, hva er det?
  2. Eksempler på segment, for å forstå hvordan du kan bruke segment på forskjellige måter.

Opprett segment

1. Klikk på 'Medlemmer'
  2. Deretter på 'Segment'

Deretter på "+ Nytt segment" øverst i høyre hjørne

1. Gi navn til ditt 'Segment'
  2. Beskriv hva ditt segment skal gjøre. Dette er ikke obligatoriskt, men vi anbefaler å gjøre det for å ha klarhet og struktur, spesielt hvis det er flere som har tilgang til kontoen.
  3. Velg hvilke 'Tagger' dette segmentet skal baseres på
  4. Velg 'Vanlig segment' eller 'Kombinert segment'. Hvis du vil vite hva forskjellen er, kan du lese mer om det her!
  5. Opprett

Neste steg: sett regler for ditt segment

1. Velg om du vil at regelen skal matche "Alle" eller matche "Noen". Matche "Noen" = en eller noen regler må matche medlemmen for å havne i segmentet. Matche "Alle" = Segmentet henter verdiene som stemmer overens med alle verdiene. Det vil si at alle reglene må matche medlemmen for å havne i segmentet.
  2. Velg et "felt", det vil komme opp flere ulike alternativer der, velg den som passer regelen du vil sette opp for segmentet
  3. Velg "operator", det vil automatisk vise ulike alternativer du kan velge mellom. I dette eksemplet kunne vi valgt "er lik" eller "er ikke lik".
  4. I dette eksemplet segmenterer vi på språk, så i dette feltet vil du velge hvilket språk du vil segmentere på.
  5. Du har muligheten til å legge til flere regler i samme segment, da klikker du på "+ Ny regel"
  6. Her kan du velge om du vil ha med "Historisk data" i ditt segment. For eksempel, hvis du vil sette opp et segment for å få ut de medlemmene som har gjort mer enn 3 ordre, må du klikke i "Historisk data"
  7. Her er det ulike alternativer for å sette opp regler etter at du har valgt å inkludere "Historisk data", velg det som passer ditt segment du oppretter
  8. Lagre