Din første Markedsføring Automatisering

Automatisering eller automation fungerer akkurat som navnet tilsier, noe skjer automatiskt. Ved å erstatte manuelle prosesser med automatiserte, sparer du tid, øker effektiviteten og utnytter mulighetene som Marketing Automation åpner opp for.her kan du lese mer om hva marketing automation er. I Rule kan du sende automatiserte SMS og e-post.

1. Klikk på 'Automationer'
  2. Og deretter på 'Ny automation'

1. Gi ditt automatiseringsflyt et navn
  2. Velg hva du vil trigge din automatisering på, tagg eller segment, hvis du er usikker på forskjellen, kan du lese forklaringen her
  3. Velg hvilken trigger, altså tagg eller segment
  4. Klikk på 'Legg til en melding'

Velg e-post eller SMS

I neste steg må du velge mal, du kan velge mellom dine egne eller biblioteket av maler som finnes i Rule

1. Skriv 'Avsender', kan være navn, firma eller organisasjon samt avsenderadresse.
  2. Angi din 'Tittel'
  3. Du kan se hvordan utsendelsen vil se ut ved å klikke på knappen 'Forhåndsvisning'
  4. Husk alltid å lagre e-posten din, du kan enten lagre og gå tilbake til Automationer
  5. Eller 'Lagre' meldingen og fortsette å redigere

Etter at du har laget e-posten din og lagret den, vil du se at din første e-post ligger der i ditt automatiseringsflyt.

Her ser du ulike ikoner, "Rediger", "Statistikk" og "Slett"

1. Rediger lar deg gå tilbake til redigeringsverktøyet slik at du kan justere e-posten din hvis du trenger å endre noe.
  2. Statistikk viser hvor mange ganger meldingen har blitt sendt og til hvilke abonnenter.
  3. Slett sletter meldingen helt fra automatiseringen.

Via klokke-ikonet kan du også velge forsinkelse for meldingen.

Etter at du har fullført flyten slik du ønsker, dobbeltsjekk at alt i flyten er merket som "Aktiv".

Når du føler deg helt klar og vil at flyten skal begynne å sende, klikker du på "Aktiver" for hele flyten, da flyttes den fra "Inaktive" til "Aktive".

Etter å ha flyttet strømmen din fra inaktiv til aktiv, har du gjort din første Automatisering. Bra jobbet! Vi håper denne guiden kan hjelpe deg med å forbedre dinMarketing Automation strategi!