Journey Builder - Get started

I denne artikkelen vil vi gå i dybden på hva Journey Builder er på en så enkel måte som mulig. Det kan virke komplekst, men vi vil bryte det ned i ulike steg. Du vil raskt merke den store verdien Journey Builder vil gi deg, da formålet er å kommunisere mer med dine kunder, men med færre utsendelser.

Før du begynner, anbefaler vi at du leser Journey Builder - Introduksjon, der vi kort går gjennom hvordan du navigerer deg inne i den delen av plattformen.

Du vil lære:

1. Hvordan Journey Builder fungerer
  2. Hvordan du gjør dine utsendelser personlige
  3. Hvordan brytere fungerer
  4. Hvor du kan planlegge dine utsendelser
  5. Legge til SMS
  6. Hvordan forhåndsviser du ett eller flere e-poster samtidig?

Hvordan fungerer det?

Journey Builder gjør det enkelt for deg å kunne kommunisere mer med dine kunder, men med færre utsendelser. Hvordan fungerer det da? Du setter opp ulike typer av flyt i din "Journey". Hvis du er en e-handel, kan du ha flere "Flyt", for eksempel:

1. Gratulerer med dagen flyt
  2. Dine kampanjer
  3. Win-back, for å aktivere kunder som ikke har handlet på en stund
  4. Forlatt handlekurv, for å fange opp de som har lagt varer i handlekurven, men ikke fullført et kjøp
  5. Produktanbefalinger

Her ser du et eksempel på hvordan en Journey kan se ut. Du kan bygge på så mange e-poster du vil i hver "Flyt". La oss si at en kunde matcher med flere av segmentene i denne Journeyen, for eksempel at kunden snart har bursdag, det har vært en stund siden kunden handlet og at ukens nyhetsbrev skal sendes. I stedet for å sende 3 separate e-poster, sendes alle disse e-postene i en og samme utsendelse. Nedenfor viser vi de e-postene kunden matchet med segmentene

Nedenfor ser du hvordan e-posten ser ut etter at personen har matchet med de ulike segmentene. Første e-post er for at kunden har bursdag, deretter ukens nyhetsbrev og til slutt produktanbefalinger.

Du kan bruke Journey Builder bare for å sende ut dine kampanjer hvis du vil

Personalisering i Journey Builder

Eksempelvis i dette e-post ønsker vi at det skal stå "Happy Birthday *fornavn*", det du gjør da er å:

1. Klikk på "Medlemsfält" og velg "Fornavn"
  2. Her ser du hvordan det ser ut i selve e-posten, men når den sendes til kunden vil det stå personens fornavn.

Du kan legge til "Fornavn" og andre "Medlemsfält" hvor som helst i e-postene, det trenger ikke bare være i overskriften.

Switcher

En switch endrer valgte deler av ditt utsendelse. Som bildet nedenfor viser, finnes det et "+" som du kan klikke på, da kan du legge til flere varianter av samme e-post. For eksempel, hvis du vil ha samme e-post men på ulike språk, kan du

1. Første e-posten vi opprettet var til våre svenske kunder
  2. E-posten overføres og ser lik ut, og her må vi velge segment. Dette kanskje vi vil at våre norske kunder skal få, da legger du til den taggen dere har for deres norske kunder, og deretter endrer du det du vil i e-posten.
  3. Deretter kan du legge til flere switcher, hvis dere for eksempel har en kundebase med flere språk, kan dere legge til de språkene dere vil

Hvor du tidsinnstiller dine utsendelser

Her stiller du inn tiden du vil at dine e-poster skal sendes ut. Når du har bestemt tiden der, vil alle e-postene i den "Journeyen" sendes ut samtidig.

Legg til SMS i din Journey

På den venstre siden finnes det et "+" tegn der du kan legge til e-poster, eller SMS. Velg SMS og du kan begynne å opprette de.

Forhåndsvisning av en eller flere e-poster samtidig

Hvis du vil forhåndsvise en e-post, klikker du på det øyet som er i den utsendelsen du vil se på, og deretter klikker du på forhåndsvisning oppe i det høyre hjørnet. Hvis du vil forhåndsvise flere e-poster samtidig, klikker du på "Øyet" i alle de utsendelsene du vil se på, deretter klikker du forhåndsvis og vil da kunne se en lang e-post med alle dine valg inkludert.