Hva betyr studsar?

I denne artikkelen vil vi gå gjennom hva en studse betyr og hvordan du kan se hva det skyldes.

Vi vil gå gjennom:

1. Hva en studse betyr
  2. Hva er en myk studse
  3. Hva er en hard studse
  4. Studser for enkelte mottakere

Hva en studse betyr

Når du har sendt en e-post vil du etterpå i statistikkvisningen, under fanen 'Studser', se en oppsummering av e-postadresser der e-posten har studset, noe som betyr at den ikke har nådd mottakeren. Den vanligste årsaken er at e-posten din har blitt stoppet av mottakerens server. For å se antall studser gjør du følgende:

1. Klikk deg inn på 'Statistikk'
  2. Deretter kan du velge hvilken tidsperiode du vil se statistikken for studser
  3. Klikk ned på rullegardinmenyen
  4. Velg hvilken kanal, og deretter utsendelse

Hvis du blar ned på statistikksiden, til du ser denne visningen. Der vil du se 'Totale studser', 'Harde studser' og 'Myke studser' for den spesifikke utsendelsen i den valgte tidsperioden.

Hva er en myk studse

Myk studse betyr mislykket levering på grunn av midlertidige problemer hos mottakeren, som for eksempel full innboks eller problemer hos mottakerens innboksleverandør.

Viktig å vite:
Når e-post har studset mer enn 3 ganger til en mottaker blir adressen markert i rødt, det vil si at det regnes som en hard studse. Videre blir adressen da sperret.

Hvis du er inne på 'Myke studser' vil du se mottakerne som har en eller flere myke studser.

Hvis du går inn på en abonnent kan du klikke på den gule markeringen og vanligvis se årsaken til studsen.

Hva er en hard studse

En hard studse indikerer en permanent årsak til at e-postmeldinger ikke kan leveres til mottakeren. Det finnes mange årsaker til harde studser, men noen vanlige årsaker er at e-postadressen eller domenenavnet ikke eksisterer, eller at mottakerens e-postserver har blokkert levering av e-post.

Hvis du er inne på 'Harde studser' vil du se mottakerne som har hard studse fra den spesifikke utsendelsen og tidsperioden.

Studser for enkelte mottakere

For å finne ut hvorfor noen utsendelser ikke har nådd ønsket mottaker, kan du søke etter årsaken hos enkelte mottakere via søkefeltet. Dette gjør du ved å klikke på personens e-postadresse eller på "Penn-ikonen" på abonnentkortet. Da vil det vises et rødt og/eller gult felt som markerer nivået på tilbakeslaget, sammen med en forklaring. Se eksempel nedenfor: