Google Analytics and UTM-tracking

I denne guiden vil vi hjelpe deg med å synkronisere din Google Analytics-konto med dine kampanjer. Hvis du ikke får svar på dine spørsmål, kan du kontakte support@rule.se

Vi vil gå gjennom:

1. Hvordan ser jeg mine kampanjer i Google Analytics
  2. Hva betyr UTM-kampanje og UTM-term
  3. Sett opp Google Analytics-sporing for dine kampanjer

Hvordan ser jeg mine kampanjer i Google Analytics

Å kunne se og følge opp hvordan dine kampanjer presterer er en viktig del av å se om du er på rett vei med markedsføringen din.

Du kan enkelt se statistikk for dine kampanjer i Google Analytics og GA4, vi vil vise følgende:

1. Husk! Google Analytics vil bli erstattet helt av GA4 som blir det nye verktøyet fra og med juni 2023
  2. Visningen for GA4

Slik ser du dine kampanjer i Google Analytics

Når du har logget inn på kontoen din i Google Analytics, vil du se statistikken din fra Rule under

1. Klikk på 'Acquisition'
  2. Klikk på 'Campaigns'
  3. Klikk på 'All campaigns'
  4. Deretter må du klikke på 'Source/Medium' i kampanjevisningen, der vil du kunne velge 'Email/Rule'. For å få statistikk delt opp etter hver kampanje, må du også velge 'Secondary dimension' > Commonly used > Campaign.

Slik ser du dine kampanjer i GA4

Når du har logget inn på kontoen din i GA4, vil du se statistikken din fra Rule ved å:

1. Klikk på 'Reports'
  2. Klikk på 'Acquisition'
  3. Klikk på 'Traffic Acquisition'
  4. Sørg for at du velger 'Session campaign'. Du klikker på pilen i boksen for å velge session.

Ferdig! Nå kan du se statistikk fra dine kampanjer i Google Analytics og GA4

Merk
Antall klikk kan variere mellom Rule og Google Analytics. I GA telles sesjoner, dvs. besøk som varer i 30 sekunder eller lenger, mens i Rule telles hvert klikk.

Hva betyr UTM-kampanje og UTM-term

For å gjøre kampanjene dine sporbare i Google Analytics, må du angi en UTM-kode i Rule. "UTM" står for Urchin Tracking Module og er et format fra Google som brukes for å spore lenker i Google Analytics. Nedenfor forklarer vi hvordan du setter opp UTM i Rule.

1. UTM-kampanje: er navnet på kampanjen din, for eksempel "sommerrea_v28".
  2. UTM-term: er ikke obligatorisk, men er tilgjengelig for eksperter som ønsker ekstra detaljert kontroll. UTM-term er en samling av nøkkelord/søkeord, for eksempel "kampanje+sko".

Sette opp Google Analytics-sporing på kampanjene dine

I dette trinnet vil du lære hvordan du setter opp Google Analytics-sporing på kampanjene dine. Å spore kampanjene dine i GA er en viktig del av å kunne finne ut hvordan kampanjene dine presterer og hvordan kundene dine integrerer med innholdet ditt. Ved å spore kampanjene dine får du bedre innsikt i hva kundene dine vil se mer eller mindre av, og det gir deg muligheten til å justere og optimalisere kampanjene dine for å oppnå bedre resultater.

Hvordan legge til domener i Rule

1. Begynn med å klikke på pilen ved siden av bedriftens navn for å få tilgang til rullegardinmenyen
  2. Klikk på 'Innstillinger'

1. Klikk deretter på 'Integrasjon' i menylinjen
  2. Angi domenet ditt, for eksempel 'rule.se'
  3. Hvis du har flere sider/e-postadresser, for eksempel '.se' og '.com', legg dem også til. Det er viktig at alle er med. Dette gjør du ved å klikke på '+ Nytt domene'

Legg til UTM-kode

For å gjøre kampanjene dine sporbare i Google Analytics, må du angi en UTM-kode i Rule. "UTM" står for Urchin Tracking Module og er et format fra Google som brukes for å spore lenker i Google Analytics.

For å sette opp UTM-sporing gjør du det før du sender kampanjen i 'Avsenderinnstillinger', som du ser på bildet nedenfor.

Her har du muligheten til å angi to typer; "utm_campaign" og "egen utm_term". Angi begge for å optimalisere resultatet av analysene dine.

1. "utm_campaign" är namnet på din kampanj, t.ex. "sommarrea_v28". Ni ska använda er av underscore istället för mellanslag eller streck.
  2. "utm_term" är en sammanställning av dina nyckelord/sökord, exempelvis "kampanj+skor". UTM-termen gir ytterligere mulighet til å identifisere søkeord, men vanligvis er det tilstrekkelig å angi UTM-campaign. UTM-term bør imidlertid angis hvis du tidligere har merket betalte søkeordkampanjer, da angir du de samme søkeordene her. (For mer informasjon om hvordan du angir UTM og UTM term, kan du også besøke Googles nettsted, her).

Rule legger deretter automatisk til, utm_source = rule og utm_medium = email.

Hvis du vil spore en spesifikk lenke

Hvis du vil ha en unik identifikasjon på en lenke, kan du legge til det under "UTM innhold" når du oppretter lenker i e-postbyggeren. Dette gjør du ved å:

1. Markere teksten du vil lenke
  2. Klikk på symbolet for å legge til lenke

1. Legg til lenken
  2. Legg til ditt UTM-innhold på samme måte som du gjør når du navngir kampanjen. Ellers vil hver lenke til domenene bli merket med utm_source=rule&utm_medium=email&utm_campagin=xx(det kampanjnavn du har angitt), når du sender kampanjen