Integrer Tiktoks tilpassede målgrupper med Rule

Integrer Tiktok tilpassede målgrupper med Rule

Denne funksjonen gjør det mulig å målrette annonser mot spesifikke grupper av brukere basert på deres interesser, atferd og demografiske data. I denne artikkelen vil vi utforske hva TikTok-målgrupper er, hvordan de fungerer og beste praksis for å maksimere deres effektivitet i markedsføringskampanjer. La oss dykke inn og utforske potensialet med TikTok-målgrupper for å nå og engasjere vår publikum på plattformen på en effektiv måte.

Det finnes ulike typer tilpassede målgrupper du kan opprette:

Når du er klar til å utvide virksomheten din, kan du bruke dine tilpassede målgrupper for å opprette lookalike-målgrupper. Lookalike-målgrupper består av personer som ligner de som allerede interagerer med bedriften din og som du ønsker å rette markedsføring mot.

Les mer om lookalike-målgrupper her.

Vi vil gå gjennom:

1. Om integrasjonen
  2. Installasjon
  3. Opprette segmenter i Rule
  4. Lookalike-målgrupper
  5. Kryptering
  6. Feilsøking

Om integrasjonen

Med Rules integrasjon mot Tiktok-målgrupper kan du via et segment inne i Rule trykke på "Koble til"-knappen inne i segmentet for å koble ditt Tiktok-annonsekonto. Deretter er det bare å trykke på "Synkroniser", og da vil aktive medlemmer i segmentet havne i en ny tilpasset målgruppe i Tiktok Målgrupper.

Eksempel på segmenteringer fra Rule til Tiktok Målgrupper kunne være medlemmer som ikke har handlet på 120 dager. Ved å opprette en målgruppe for disse medlemmene kan man nå dem i flere kanaler enn e-post og SMS.

Installasjon

For at integrasjonen skal fungere, trenger man å ha en Tiktok-bedriftskonto med Ads Manager koblet til. Har du flere bedriftskontoer koblet til Tiktok Ads Manager, vil du i innloggingssteget velge hvilken konto du skal koble.

Opprette segmenter i Rule

1. Klikk på 'Medlemmer' for å få ned dropdown-menyen
  2. Klikk deg inn på 'Segment'

Deretter velger du et allerede opprettet segment, eller oppretter et nytt. Hvis du er usikker på hvordan du oppretter et segment, kan du lese mer om det her!

1. Når du er inne i ditt segment, klikk på 'Koble til ekstern målgruppe'
  2. Deretter 'Koble til' på Tiktok Målgrupper

Når du velger å koble til ditt Tiktok-annonsekonto, må du akseptere disse vilkårene

Hvis du har flere annonsekontoer, vil du få en liste i Rule der du kan velge den annonsekontoen som passer best for deg

Når du har koblet Rule og Tiktok og trykker på "Synkroniser", overføres medlemmene umiddelbart, og du får en melding om at eksporten er gjennomført. Hvis det er et stort antall medlemmer (100 000 eller flere), kan det ta noen minutter.

1. Her kan du se om kontoen er koblet
  2. Hvilken konto som er koblet
  3. Hvor mange kunder som har blitt med i segmentet
  4. Du kan også velge hvilken status medlemmene skal ha
  5. Når du trykker "Synkroniser", sendes medlemmene over til Tiktok.

Når du logger inn på https://ads.tiktok.com/ og går videre til "Verktøy" -> "Målgruppadministrasjon", vil målgruppen som nylig ble opprettet fra Rule ligge der.

Under kolonnen "Tilgjengelighet" ser du hvilken status målgruppen din har. Det kan ta opptil 48 timer før målgruppen din er blitt matchet mot eksisterende Tiktok-kontoer

Forutsetninger for at koplingen skal fungere

Opprett en bedriftskonto på TikTok: Hvis du ikke allerede har gjort det, sørg for å opprette en bedriftskonto på TikTok. Dette gir oss tilgang til verktøy og funksjoner som vi trenger for annonsering. Kontoen må deretter verifiseres.

Koble din bedriftskonto til TikTok Ads Manager: Logg inn på TikTok Ads Manager med dine bedriftskonto-opplysninger. Dette er hvor vi vil håndtere våre annonser og målgrupper, så det er viktig å ha alt riktig koblet.

Tilpasset målgruppegenerering: Etter å ha lastet opp en tilpasset målgruppe kan det ta 24-48 timer for målgruppen å genereres. Ha dette i tankene når du planlegger våre annonseringskampanjer.

Minste matchede målgruppestørrelse: For å kunne rette tilpassede målgrupper i en annonsegruppe, trenger TikTok en minste matchet målgruppestørrelse på 1000. Hvis størrelsen på målgruppen er mindre enn 1 000, viser TikTok vanligvis 0 i størrelse i Ads Manager.

Lookalike-målgrupper (Liknande målgrupper)

Lookalike-målgrupper er en kraftfull funksjon på TikTok som gjør det mulig å nå nye brukere som ligner dine eksisterende kunder eller følgere. For å opprette en lookalike-målgruppe trenger du først å ha en eksisterende kilde-målgruppe, for eksempel en du har lastet opp fra Rule. Deretter bruker TikTok algoritmer for å analysere egenskapene til disse brukerne og finne andre brukere på plattformen som deler lignende egenskaper, interesser eller atferd. Denne nye gruppen av brukere utgjør deretter din lookalike-målgruppe, som du kan rette dine annonser mot for å nå et bredere publikum med lignende interesser og atferd som dine eksisterende følgere. Lookalike-målgrupper er en effektiv måte å utvide rekkevidden din på og nå nye potensielle kunder på TikTok.

Du velger din kilde som du har lastet opp fra Rule, og du kan også velge å Uteslutte eller inkludere:

Omit (Uteslut): Hvis du velger "Omit", unngår TikTok å inkludere personer som allerede er med i din kilde-målgruppe når den oppretter din lookalike-målgruppe. Det betyr at personer som allerede er med i din kilde-målgruppe ikke vil være inkludert i den nye lookalike-målgruppen.

Contain (Inkludere): Hvis du velger "Contain", inkluderer TikTok personer som allerede er med i din kilde-målgruppe når den oppretter din lookalike-målgruppe. Det betyr at personer som allerede er med i din kilde-målgruppe også kan være inkludert i den nye lookalike-målgruppen.

Samt noen ekstra innstillinger for din lookalike-målgruppe.

Kryptering

All data som sendes til TikTok er kryptert med SHA256-algoritmen. Du kan lese mer om hvordan TikTok krypterer brukerinformasjon.

Feilsøking

Vennligst kontakt support@rule.se hvis du har spørsmål!