Avanserte innstillinger for DKIM, DMARC og SPF for å unngå søppelpost og få høyere åpningsfrekvens

Ønsker du virkelig å sikre at alle e-postene dine har best mulig leveringskapasitet, anbefaler vi at du gjør disse innstillingene i din DNS:

Type RecordValue
MXrm.example.com
mail.rulemailer.se (Du kan även behöva lägga till prioritet och då ska den vara 10)

TXTrm.example.com
v=spf1 include:_spf.rulemailer.se ~all

CNAMEkeyse._domainkey.example.com
keyse._domainkey.rulemailer.se

CNAMEkeyse._domainkey.rm.example.com
keyse._domainkey.rulemailer.se

TXT _dmarc.rm.example.com
v=DMARC1; p=reject; adkim=s; aspf=r; rf=afrf; pct=100; rua=mailto:dmarc@rule.se; ruf=mailto:authfail@rule.se;

Her er et eksempel på hvordan du legger inn noen av innstillingene i Cloudflare:

Når dette er på plass, glem ikke å validere innstillingene dine og send en e-post til support@rule.se.

Innstillingene nedenfor gjør du hos din domeneprovider. Sender dere e-postutsendelser fra flere domener, følg disse trinnene for hvert domene.

Hvis du er usikker på hvordan du setter det opp hos akkurat din domeneprovider, kan du kontakte dem for veiledning.

Å sette opp DKIM:

DKIM står for "DomainKeys Identified Mail" og er en e-post autentiseringsteknikk som verifiserer at en melding ble sendt fra en legitim bruker av en e-postadresse. Den er designet for å forhindre e-postforfalskning eller spoofing (kommunikasjon sendt fra en ukjent kilde som er forkledd som en kilde som er kjent for mottakeren).

Rule støtter DKIM, og for å sette det opp må man legge til en CNAME-post.

En Canonical Name-post (forkortet CNAME-post) er en type ressurspost i domenenavnssystemet (DNS) som brukes til å indikere at et domenenavn er et alias for et annet domene (den kanoniske domenet) i deres DNS.

Følgende skal legges til:

keyse._domainkey.xxx.se som peker til keyse._domainkey.rulemailer.se

xxx.se=ditt domene, for eksempel alright.se

Se her:

1. Klikk på "Legg til subdomene" og fyll inn: Subdomene: keyse._domainkey
  2. Velg CNAME og deretter Data: keyse._domainkey.rulemailer.se

Å sette opp DMARC:

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) er en annen måte å verifisere innkommende e-post på ved å autentisere avsenderens domene. DMARC er ekstra viktig for e-post som sendes til Outlook/Hotmail.

1. Logg inn på din DNS og velg domenenavnet du ønsker å bruke som avsender.
  2. Klikk på DNS-redigerer.
  3. Klikk på "Legg til Record".
  4. Velg type "TXT". TTL (Time to live) bestemmer hvor ofte verdien skal sjekkes, i sekunder. Standard er 3600, og det fungerer utmerket.
  5. I feltet for navn skal du legge til følgende verdi: _dmarc.
  6. I feltet for data skal du legge til følgende: v=DMARC1; p=none; rua=mailto:dmarc@rule.se; ruf=mailto:authfail@rule.se.

Å sette opp SPF:

SPF (Sender Policy Framework) er en enkel og smart måte å øke sjansen for at nyhetsbrevet havner i mottakerens innboks i stedet for å bli merket som spam.

Kort sagt er det et system for å øke sikkerheten med e-post og forhindre at andre later som de sender e-post i ditt navn. Med SPF på plass bestemmer ditt domene hvem som har rett til å bruke ditt domene som avsender.

Les mer om hva SPF er her.

Domenenavn: Organisasjoners offentlige tjenester (som e-post og nettsider) og enkelte datamaskiner kan ofte nås ved hjelp av domenenavnet.

Når du sender e-post via Rule, godkjenner du at vår server sender e-post i ditt navn. Eksempel: nyhetsbrev@dittföretag.se

Siden endringen skal gjøres på ditt domenenavn, må du logge inn på din DNS-hosting, for eksempel Loopia.se som vi bruker i dette eksempelet. Det er vanligvis IT-avdelingen internt som har oversikt over bedriftens domene og kan hjelpe med å sette opp SPF eller sjekke at det er riktig konfigurert.

1. Logg inn på din DNS og velg domenenavnet du ønsker å bruke som avsender.
  2. Klikk på DNS-redigerer.
  3. Klikk på "Legg til Record".
  4. Velg type "TXT".
  5. TTL (Time to live) bestemmer hvor ofte verdien skal sjekkes, i sekunder. Standard er 3600, og det fungerer utmerket.
  6. Hvis dere også har andre e-postservere som dere bruker til å sende e-post i deres navn, skal dere bare legge til include:_spf.rulemailer.com i deres eksisterende SPF.

Valider innstillinger og aktiver kontoen din

Når dette er på plass, tester du innstillingene dine her og sender en e-post til vår support ved å klikke på lenken: