Skjema

I Rule kan du enkelt samla inn viktig kundeinformasjon ved å bruke skjemaer. Et konkret eksempel er å enkelt få inn e-postadresser gjennom påmeldingsfelt på nettsiden din. Ved å gjøre dette skaper du en kanal for kommunikasjon med dine abonnenter.

Oppsett av skjema

1. Klikk på 'Abonnenter'
  2. Deretter på 'Skjema'

Velg 'Nytt skjema' øverst til høyre

1. Fyll inn 'Navn'. Navnet på skjemaet er kun for deg som bruker, og vil ikke vises i selve skjemaet.
  2. Velg hvilken 'Tagg' abonnentene skal importeres til ved påmelding. For eksempel Nyhetsbrev, hvis du ikke har en tagg fra før av, kan du opprette en i dette steget ved å skrive inn et passende navn og deretter klikke på '+'.
  3. Velg 'Språk' for dine abonnenter. Dette kan være nyttig hvis du kommuniserer på flere forskjellige språk.
  4. E-post-abonnentfeltet ligger alltid som standard og kan ikke fjernes. Du kan legge til flere abonnentfelt og velge om de skal være obligatoriske å fylle ut eller valgfrie.

Samtykke

1. Be om samtykke. Vi anbefaler at du gjør dette slik at den potensielle abonnenten må krysse av og godkjenne at de ønsker å motta kommunikasjon fra dere, med tanke på GDPR.
  2. Under 'Krev samtykke' legger du til din samtykketekst.
  3. Legg inn din 'Lenke-URL', i dette eksempelet legger vi til en personvernpolicy.
  4.  I dette feltet skriver du din "Lenketekst", altså det ordet som vil lenke til personvernpolicyen.
  5. Kryss av for 'reCAPTCHA'. Det brukes som en beskyttelse for å avgjøre om det er et menneske eller en robot som prøver å melde seg på. Det beskytter deg mot søppelpost, passordkryptering og bots.

Klikk deretter 'Lagre og gå videre' øverst i høyre hjørne

Velg mal for bekreftelses-e-post

Velg hvilken mal du vil bruke for å designe e-posten som nye abonnenter må bekrefte sin påmelding med.

Avsenderinnstillinger

1. Neste steg er å lage e-posten som vil bli sendt ut når en kunde melder seg på i skjemaet du har opprettet. Fyll inn 'Navn, firma eller organisasjon'
  2. Fyll i avsändarens e-post
  3. Fyll i 'UTM_campaing', er du usikker på hva det er kan du lese mer her! Dette feltet kan ignoreres hvis du ikke ønsker å spore utsendelsen.
  4. Fyll i 'Egen UTM_term', er du usikker på hva det er kan du lese mer her! Dette feltet kan ignoreres hvis du ikke ønsker å spore utsendelsen.
  5.  Skriv en overskrift

Design e-post

Hvis du ønsker å lese mer om hvordan editoren fungerer kan du gjøre det her!

1. Kopier "Optin-lenken"
  2. Legg optinlenken i en knapp

En "opt-in" lenke i en e-post henviser vanligvis til en lenke eller knapp som gir mottakeren mulighet til å aktivt godkjenne eller "opta inn" for å motta kommunikasjon fra avsenderen. Det er en viktig del av prinsippet om samtykke innen e-postmarkedsføring og GDPR.

Registreringslenker

Som standard har Rule generiske landingssider for vellykket og mislykket registrering. Her kan du legge til egne landingssider. Med egne landingssider mener vi sider som du oppretter via din hjemmesideleverandør. Vi har samlet mer informasjon om landingssider her.

1. URL for mislykket registrering
  2. URL for vellykket registrering
  3. URL for vellykket bekreftelse

Vellykket registrering=vellykket påmelding, vellykket bekreftelse=landingssiden kunder havner på når de klikker på optin-lenken i e-posten

Klikk deretter på "Lagre og gå videre" oppe i det høyre hjørnet!

Kopier HTML-koden

I siste steg vises HTML-koden for det ferdige skjemaet. Klikk på kopier og lim den inn på ønsket sted på din hjemmeside.

I koden finnes også en CSS-blokk som du enkelt kan tilpasse for å matche deres grafiske profil. Hvis du er usikker på hvordan du gjør dette, kan du overlate koden til ansvarlig person i din organisasjon som håndterer deres hjemmeside.