Start med preferanser i Journey Builder

Vi anbefaler at du leser introduksjonen til Journey Builder før du begynner med denne guiden!

I denne artikkelen vil du lære om e-postpreferanser. E-postpreferanser betyr at du gir abonnentene dine muligheten til å selv bestemme hvilken type e-postkommunikasjon de ønsker å motta fra deg. Det betyr at, i tillegg til muligheten til å melde seg helt av, har Rule også en side der kunden kan administrere og velge sine preferanser uten å bli avregistrert.

Den største fordelen med preferanser er at det hjelper deg som bedrift å redusere antall personer som melder seg av e-postene dine. Ved hjelp av preferanser kan medlemmene dine enkelt velge bort kommunikasjon de ikke ønsker å motta, ved å la dem oppdatere preferansene sine i stedet for å melde seg helt av utsendelsene dine.

Vi vil gå gjennom:

1. Hvordan du oppretter preferanser
  2. Hvordan standard opt-in fungerer og hva det er
  3. Hvordan du sorterer rekkefølgen på preferansene dine
  4. Hvordan du legger til en egen URL
  5. Hvordan du importerer medlemmer med eksisterende preferanser
  6. Hvordan du kobler preferanser til Journey Builder
  7. Hvordan du legger til en avmeldingslenke i utsendelsene dine fra Journey Builder
  8. Hvordan du legger til en lenke til preferanseinnstillingene for medlemmene dine

Hvordan du oppretter preferanser

Klikk på 'Preferanser'

Deretter på '+ Ny gruppe'

1. Velg et gruppenavn for preferansegruppen din
  2. Her fyller du ut alle preferansekategoriene du vil ha med i preferansegruppen din

Nå har du opprettet en preferansegruppe. Hvis du vil opprette flere preferansegrupper, gjentar du bare alle trinnene ovenfor.

Flere preferansegrupper kan være nyttig hvis du for eksempel har flere merker som du ikke vil blande sammen på opt-in/out-siden din, siden hver preferansegruppe har sine unike preferanser knyttet til seg.

Hvordan standard opt-in fungerer og hva det er

Standard opt-in er en funksjon som lar deg bestemme hvilket innhold som skal vises for abonnenter som ikke har gjort et uttrykkelig valg angående sine preferanser. Hvis du velger å krysse av i boksen "Standard opt-in" på dine preferanser, vil alle abonnenter som ikke har valgt bort disse preferansene motta utsendelser frem til de selv velger å avslutte abonnementet.

Abonnenter som ikke har noen uttrykkelige preferanser vil som standard bli behandlet som "Opt-ut", noe som betyr at hvis preferanse X ikke er standard opt-in. Hvis du importerer 100 abonnenter, vil Rule tolke det som at disse 100 abonnentene ikke skal motta innholdet for preferanse X. Denne innstillingen kan endres ved å krysse av i boksen "Standard opt-in".

Når abonnenten oppdaterer sine preferanser, kan de velge å abonnere eller avslutte abonnementet (opt-in / opt-out) på ulike preferanser.

Hvordan du sorterer rekkefølgen på dine preferanser

Preferanser kan sorteres ved å dra og slippe preferanseraden til den nye posisjonen. I "Forhåndsvisning" til høyre kan du se i hvilken rekkefølge preferansene vil bli presentert for dine abonnenter.

Endringer i sorteringsrekkefølge eller preferansenavn trer i kraft umiddelbart, uavhengig av om avregistreringssiden er vert for Rule eller på kundens nettside ("Egen URL").

Hvordan du legger til en egen URL

Rule tilbyr en standard side for abonnenter å oppdatere sine preferanser og avregistrere seg. Standard siden ligger på vår server på https://app.rule.io og er utformet som Rule-appen.

"Egen URL" er en funksjon for avanserte brukere som ønsker å hoste preferansesiden på sin egen nettside. Den tekniske installasjonen krever kodingsferdigheter og tilgang til din nettside.

Når den er aktivert, kan "Egen URL" tilpasses helt etter ditt varemerke. Merk at dette gjelder bare hvis du bruker en egen URL.

Det er mulig å oppdatere styling for:

1. Knapper
  2. Avkryssingsbokser
  3. Farger og skrifttyper.
  4. Det er også mulig å endre og oversette de eksisterende tekstene.
  5. Du kan til og med legge til bilder og lengre tekstbeskrivelser per preferanse (husk at preferanseordenen er forutsigbar og kan endres i admin-visningen).

Før du aktiverer egen URL, bør du legge til kode på nettsiden din. Kopier koden nederst på preferanse-adminsiden og en utvikler kan tilpasse koden og legge den inn på deres nettside. Når koden er live på nettsiden din, legger du til lenken til den siden i feltet "egen URL".

Importer medlemmer med eksisterende preferanser

Etter at du har aktivert preferanser, vil "Bruk preferanser" være tilgjengelig på import-siden når du importerer medlemmer: Mer om hvordan du importerer medlemmer kan du lese i artikkelen om å importere medlemmer.

Funksjonen "Bruk innstillinger" ved import bør brukes når/dersom abonnentene dine allerede har gitt sine uttrykkelige preferanser - utenfor Rule. Hvis medlemmene ikke har gitt sine uttrykkelige preferanser, bør man ikke importere preferanser for disse medlemmene, men heller bruke "Standard opt-in".

Hvordan koble på preferanser i Journey Builder

For å koble på preferanser til innholdet ditt i Journey Builder, gjør du følgende:

1. Klikk på Journey Builder-symbolet for å se dine Journeys
  2. Velg en lane og klikk på de tre prikkene til høyre i boksen. Les mer om Lanes og Journeys i Journey Builder-introduksjonen.
  3. Klikk på "Preferanser"
  4. Velg "Preferansegruppe"
  5. Koble "Preferanse"

Hvordan legge til en avmeldingslenke i utsendelsene dine fra Journey Builder

Det er viktig å ha med en avmeldingstekst i utsendelsene dine. Dette gjør du ved å åpne bunnteksten i din Journey, trykke på Sett inn lenke og lime inn "%Link:Unsubscribe%" Viktig at protokollen er <annen>.

Se bildet nedenfor for et eksempel.

Hvis du vil lese mer om hvordan bunntekst og topptekst fungerer, kan du lese om det i Journey Builder-introduksjonen.

Hvordan legge til en lenke til preferanseinnstillingene for dine medlemmer

Om dina medlemmar får ett email som är kopplat till en preferens så kommer de få med länken "Hantera mina preferenser" i sidfoten.

Det är alltså inget du behöver lägga till manuellt, utan finns där preferenser så tillkommer länken i footern. Om medlemmen skulle klicka på länken "Hantera mina preferenser" kommer den att se inställningarna för sina preferenser och det är även där medlemmen kan göra sina val. Se bilden nedan!

Fördelen med denna länk är att medlemmen inte blir avregistrerad från något, till skillnad från en vanlig "Avsluta prenumeration"-länk. I Preferensinställningar kan de själva uppdatera vilka preferenser de vill prenumerera på, vilket gör att medlemmen kan engagera sig mer i den information som intresserar dem.