Automatiseringer for e-handel

I denne artikkelen vil vi gå gjennom ulike automatiseringer som du enkelt kan sette opp etter at du har koblet din e-handel til Rule. I denne artikkelen kan du lese mer om markedsføring automatisering for e-handel!

Vi vil gå gjennom:

1. Forlatt handlekurv
  2. Digitale kvitteringer

Forlatt handlekurv

Forlatt handlekurv er en oppfølgingsmelding som sendes til noen som har lagt til varer i handlekurven sin og deretter forlatt nettstedet uten å fullføre et kjøp. Disse meldingene jobber for å minne kunder om produkter de har forlatt i handlekurven, for deretter å lokke dem tilbake for å kjøpe det de allerede var så nær å kjøpe. Her kan du lese mer om Forlatt handlekurv.

Før vi viser trinn for trinn hvordan du setter opp en slik automatisering, er det bra å vite følgende:

1. Produktene må sendes inn fra din e-handelsleverandør via et API-kall. Enten finnes det en integrasjon til Rule eller så kan dere bruke en tredjepart for dette som sender inn dataen til Rule.
  2. Deretter må du opprette en mal eller bestille en for glemt handlekurv. Hvis du vil begynne med en gang, finnes det en ferdig mal som du kan utgå fra i alle kontoer, den ligger i kampanjer og heter "Cart in progress".
  3. Feltene og dataen som sendes inn varierer mellom ulike e-handelsleverandører. For eksempel, hvis du har Magento kan feltet sendes til Rule som "OrderNumber", hvis du kanskje har Centra kan feltet sendes som "Order", sørg for å ha kontroll på hva feltene kommer inn som i Rule.

Før vi viser trinn for trinn hvordan du setter opp en slik automatisering, er det bra å vite følgende:

1. Produktene må sendes inn fra din e-handelsleverandør via et API-kall. Enten finnes det en integrasjon til Rule eller så kan dere bruke en tredjepart for dette som sender inn dataen til Rule.
  2. Deretter må du opprette en mal eller bestille en for glemt handlekurv. Hvis du vil begynne med en gang, finnes det en ferdig mal som du kan utgå fra i alle kontoer, den ligger i kampanjer og heter "Cart in progress".
  3. Fälten och datan som skickas in skiljer seg mellom ulike e-handelsleverandører. For eksempel, hvis du har Magento kan feltet sendes til Rule som "OrderNumber", hvis du kanskje har Centra kan feltet sendes som "Order", sørg for å ha kontroll på hva feltene kommer inn som i Rule.

Oppsett av forlatt handlekurv:

1. Gi automasjonen et navn
  2. Velg taggen 'CartInProgress'
  3. Opprett din e-post eller SMS
  4. Planlegg når utskriftet skal sendes etter at en kunde har forlatt handlekurven
  5. Aktiver e-posten eller SMSen
  6. Aktiver hele løkken

Når du klikker på "Legg til e-post" vil du få opp ulike maler du kan velge, hvis du har en egen "Cart-in-progress" mal, bruk den. Ellers finnes det en mal som er åpen for alle som du kan bruke.

Husk at denne malen henter data/innhold fra din e-handel. Mens du lager utskriftet hvordan det skal se ut, vil du altså ikke se varene som ligger i kundens kurv i e-postbyggeren. Det vises bare i utskriftet til kunder fordi det kan ligge forskjellige ting i forskjellige kunders kurv. Nedenfor viser vi et eksempel på hvordan det vil se ut mens du lager utskriftet vs hvordan kunden mottar det.

Verdt å nevne er at så lenge Cartinprogress-anropet er riktig satt opp via API/Integrasjon vil flyten avbrytes hvis kunden legger inn en bestilling før e-posten om den forlatte handlekurven er sendt.

Dere trenger med andre ord ikke bekymre dere for at kunden får melding om forlatt handlekurv hvis de allerede har fullført

Digitale kvitteringer

En av de vanligste, men også viktigste transaksjonelle e-postene er kvitteringer. For at Rule skal kunne sende kvitteringer, trenger vi "Eventet" at en bestilling er lagt inn. Da legges taggen OrderCompleted til på abonnenten, samt bestillingsdata. Alt dette settes opp automatisk når e-handelskoblingen er på plass.

Opprett en ny automasjon

1. Gi automasjonsløkken et navn
  2. Velg trigger OrderCompleted, eller Ordershipped avhengig av hvilken automasjon du skal opprette
  3. Sett opp tidsinnstilling for dine utskrifter
  4. Aktiver kommunikasjonen
  5. Aktiver hele automatiseringsløkken

Når du har klikket på "Legg til e-post", vil du få opp ulike maler som du kan velge, hvis du har egne "Order-Confirmation" eller "Shipping-Confirmation" maler, bruk dem. Ellers finnes det maler som er åpne for alle som du kan bruke.

Merk at mens du oppretter utsendelsen og hvordan den skal se ut, vil den ikke se lik ut i e-postbyggeren som når den sendes live, da malen henter inn ordredata fra din nettbutikk.