Eksempler på automatiseringer

I denne artikkelen skal vi gå gjennom ulike typer av automatiseringer du kan sette opp.

Vi skal gå gjennom følgende:

1. Velkomstmail
  2. Gratulerer med dagen
  3. Digitale gavekort

Vet du ikke hvordan du oppretter en automatisering?Vi har en artikkel herder vi går gjennom hvordan du setter opp din første automatisering trinn for trinn.

Velkomstmail

Her følger et eksempel på hvordan du kan utforme en e-postmelding som skal sendes til nye medlemmer som registrerer seg. For å opprette denne automatiseringen trenger du taggen der dine nye medlemmer havner etter at de har fullført registreringen sin.

1. Gi din automatiseringssløyfe et navn
  2. Velg utløser, i dette tilfellet valgte vi taggen 'Nyhetsbrev'
  3. Legg til flere e-poster eller SMS i denne automatiseringen om du ønsker det
  4. Still inn tid etter hvor lang tid e-posten skal sendes ut etter at nye medlemmer havner i taggen eller segmentet
  5. Når du er ferdig, aktiver e-posten
  6. Og ikke glem å aktivere hele automatiseringssløyfen!

Gratulerer med dagen

I dette eksempelet ønsker vi at våre medlemmer skal få en gratulasjons-e-post 1 dag før deres fødselsdag for å tilby en rabattkode som gave.

1. Gi din automatisering et navn
  2. Velg utløser, i dette tilfellet valgte vi vår tagg 'Alle medlemmer' fordi vi ønsker at denne automatiseringen skal sendes til alle våre medlemmer
  3. Opprett e-posten
  4. Klikk på klokken for å gjøre innstillinger

1. Velg 'Tilpasset forsinkelse'
  2. Velg antall dager
  3. Velg om det er 'Før' eller 'Etter' en persons fødselsdag e-posten skal sendes
  4. Velg medlemsfeltet 'Fødselsdag'. Hvis du har denne informasjonen om når en kundes fødselsdag er på et annet medlemsfelt, velg det.
  5. Kryss av hvis du ønsker at det skal gjentas årlig
  6. Hvilken tid på døgnet ønsker du at det skal sendes ut
  7. Bekreft

Psst... Ikke glem å aktivere e-posten og hele automatiseringssløyfen når du er ferdig!

Digitale gavekort

En av de vanligste, men også viktigste, transaksjonelle e-postene er kvitteringer. For at Rule skal kunne sende kvitteringer, trenger vi "Eventet" om at en ordre er lagt inn. Da legges taggen OrderCompleted til på medlemmen, samt ordredata. Alt dette settes opp automatisk når e-handelskoblingen er på plass.

Opprett en ny automasjon

1. Gi automasjonssløyfen et navn
  2. Velg utløseren OrderCompleted, eller Ordershipped avhengig av hvilken automasjon du skal opprette
  3. Sett opp tidsinnstillingene for utsendelsene dine
  4. Aktiver kommunikasjonen
  5. Aktiver hele automasjonssløyfen

Når du klikker på "Legg til e-post", vil du få opp ulike maler du kan velge mellom. Hvis du har egne maler for "Ordrebekreftelse" eller "Fraktbekreftelse", bruk disse. Ellers finnes det maler som er åpne for alle som du kan bruke.

Merk at mens du oppretter utsendelsen og hvordan den skal se ut, vil den ikke se helt lik ut i e-postbyggeren som når den sendes ut, da malen henter inn ordredata fra ditt e-handelssystem.