Exempel på automationer

I den här artikeln kommer vi gå igenom olika typer av Automationer du kan sätta upp.

Vi kommer att gå igenom följande:

1. Välkomstmail
  2. Grattis på födelsedagen
  3. Digitala presentkort

Vet du inte hur man skapar en automation?
Vi har en artikel här där vi går igenom hur man sätter upp sin första automation steg för steg.

Välkomstmail

Här följer ett exempel på hur du kan utforma ett e-postmeddelande för att skickas till nya medlemmar som registrerar sig. För att skapa denna automatisering behöver du taggen där dina nya medlemmar hamnar efter att de har genomfört sin registrering.

1. Döp din automationsslinga
  2. Välj trigger, i detta fall tog vi taggen 'Nyhetsbrev'
  3. Lägg till fler mail eller SMS i denna automation om du vill
  4. Ställ in tid efter hur lång tid mailet ska skickas ut efter att nya medlemmar hamnar i taggen- eller segmentet
  5. När du är klar, aktivera mailet
  6. Och glöm inte att aktivera hela automationsslingan!

Grattis på födelsedagen

I detta exempel vill att våra medlemmar ska få ett grattis mail 1 dag före deras födelsedag för att erbjuda en rabattkod som present.

1. Döp din automation
  2. Välj trigger, i detta fall valde vi vår tagg 'Alla medlemmar' eftersom vi vill att den automation ska skickas till alla våra medlemmar
  3. Skapa mailet
  4. Klicka på klockan för att göra inställningar

1. Välj 'Anpassad fördröjning'
  2. Välj antal dagar
  3. Välj om det är 'Före' eller 'Efter' en persons födelsedag mailet ska skickas
  4. Välj medlemsfältet 'Födelsedag'. Om du har den information om när en kunds födelsedag är på ett annat medlemsfält, välj det.
  5. Klicka i om du vill att det ska upprepas årligen
  6. Vilken tid på dygnet vill du att det ska skickas ut
  7. Bekräfta

Psst... Glöm inte att aktivera mailet och hela automationsslingan efter att du är klar!

Digitala presentkort

En av dom vanligaste men också viktigaste transaktionella mailen är kvitton. För att Rule ska kunna skicka kvitton, behöver vi "Eventet" att en order är lagd. Då läggs taggen OrderCompleted till på medlemmen, samt orderdata. Allt detta sätts upp automatiskt när E-handelskopplingen är på plats.

Skapa en ny automation

1. Döp automationsslingan
  2. Välj trigger OrderCompleted, eller Ordershipped beroende på vilken automation du ska skapa upp
  3. Gör tidsinställning för dina utskick
  4. Aktivera kommunikationen
  5. Aktivera hela automationsslingan

När du klickat på "Lägg till mail" kommer du få upp olika mallar som du kan välja, om du har egna "Order-Confirmation" eller "Shipping-Confirmation" mall, använd de. Annars finns det mallar som ligger öppen för alla som du kan använda dig utav.

Notera att medans du skapar ditt utskick hur det ska se ut, kommer det inte se likadant i mailbyggaren som när det skickas skarpt då mallen hämtar in orderdata från ditt e-handlessystem.