SMS i Journey Builder

Vi kommer gå igenom:

1. Hur lägger man till SMS i Journeys?
  2. Skapa innehåll i dina SMS
  3. Olika varianter av samma utskick
  4. Tips!

Hur lägger man till SMS i Journeys?

För att sätta upp SMS i din Journey skapar du upp en ny sektion av typ SMS. Och kopplar ett segment till vilka du vill skicka till. När då dina medlemmar matchar segmentet och utskicksinställningarna skickas SMS:et till medlemmarna automatiskt.

Kopiera innehåll i dina SMS

Här väljer du segmentet som du vill skicka till, är det samma som huvudsegmentet så väljer du samma här. Inne i SMS-editorn skriver du ditt meddelande. Avregistreringslänken skapas upp automatiskt och är klickbar.

Olika varianter av samma utskick

Du har möjlighet att dela upp dina utskick hur du vill, det kan vara olika innehåll, språk eller vad du önskar. Det viktigaste är att medlemmarna matchar segmentet kopplat till flödet i din Journey (se bild nedan) I detta fall OrderCompleted och Språk.

I nästa steg har vi valt att dela upp utskicket på vilket språk som är kopplat på medlemmen.

Tips!

Man kan även segmentera på OrderCompleted på flödesnivå och ha olika varianter av SMS:et beroende på vilken kundtyp man tillhör. I exemplet nedan skickas en version till kunder som är i segmentet OrderCompleted och den andra versionen är till VIP-kunder