Preferenser för utvecklare

Preferenser är en funktion som gör att medlemmar kan ändra sin prenumeration genom att använda opt-in eller opt-ut för specifikt innehåll. Fördelen för medlemmar i Rule är att man inte blir avregistrerad från samtliga utskick helt, utan medlemmen förblir aktiv men kommer inte få innehållet som man avregistrerat sig från.

Vi kommer gå igenom:

1. Tillvägagångssätt
  2. Egen URL

Tillvägagångssätt

Preferenser aktiveras av Rule, läs mer om hur du kommer igång här!

Medlemmar som inte har någon preferens vald är standard opt-ut. Standard opt-in kan uppdateras i admin-vyn för preferenser.

Preferenser tilldelas specifikt innehåll i Journey Builder. När preferenser är aktiva och medlemmar som matchar preferensen klickar på länken unsubscribe i mailet, kommer de att se "Update your preferences"-sidan av Rule.

Som en valbar, avancerad funktion, är det möjligt att skapa upp flera preferensgrupper,  i admin-vyn för preferenser. Denna funktion kan t.ex. användas när ett Rule-konto hanterar flera varumärken.

Egen URL

Det finns möjlighet att ställa in en egen preferenssida, om du inte vill använda den som redan är skapad av Rule

Den egna URL:en för domänen läggs in i admin-vyn för preferenser, därefter blir ett script tillgängligt som skall läggas in på Rule kundens hemsida. När preferenser är aktivt och medlemmarna som matchar preferenserna klickar på länken avregistrera i mailet, kommer den att se sin egen preferenssida. Det finns möjlighet för utvecklare att göra egna ändringar i skriptet genom att ändra i css styling:en och uppdatera text-strängar för UI. OBS Javascript-koden, får inte ändras på något sätt.

Scriptet laddar in preferenser dynamiskt från Rule's backend. Det finns möjlighet att unikt identifiera preferenser baserat på deras namn, inuti <label>. Med detta menas att en utvecklare kan lägga till mer innehåll i form av en bild eller beskrivning per preferens. Exempel på dynamisk kod från Rule's backend:

<ul><li id="preference-id-RRRRRE"><label><span><input type="checkbox" id="preference-checkbox-
RRRRRE" checked="checked"><span></span></span>Weekly News</label></li><li id="preference-id-RR
RRRL"><label><span><input type="checkbox" id="preference-checkbox-RRRRRL"><span></span></span>
Local News</label></li></ul>