Preferanser for utviklere

Preferanser er en funksjon som gjør at medlemmer kan endre sitt abonnement ved å bruke opt-in eller opt-out for spesifikt innhold. Fordelen for medlemmer i Rule er at man ikke blir avregistrert fra alle utsendelser helt, men medlemmen forblir aktiv men vil ikke motta innholdet man har avregistrert seg fra.

Vi vil gå gjennom:

1. Tilnærming
  2. Egen URL

Tilnærming

Preferanser aktiveres av Rule, les mer om hvordan du kommer i gang her!

Medlemmer som ikke har valgt noen preferanser er standard opt-out. Standard opt-in kan oppdateres i admin-visningen for preferanser.

Preferanser tildeles spesifikt innhold i Journey Builder. Når preferanser er aktive og medlemmer som matcher preferansen klikker på avmeldingslenken i e-posten, vil de se "Oppdater dine preferanser"-siden fra Rule.

Som et valgfritt, avansert alternativ, er det mulig å opprette flere preferansegrupper i admin-visningen for preferanser. Denne funksjonen kan for eksempel brukes når en Rule-konto håndterer flere merker.

Egen URL

Det er mulig å sette opp en egen preferanseside, hvis du ikke ønsker å bruke den som allerede er opprettet av Rule.

Den egne URL-en for domenet legges inn i admin-visningen for preferanser, deretter blir et skript tilgjengelig som skal legges inn på Rule-kundens nettside. Når preferanser er aktivt og medlemmer som matcher preferansene klikker på avmeldingslenken i e-posten, vil de se sin egen preferanseside. Det er mulighet for utviklere å gjøre egne endringer i skriptet ved å endre i css-styling og oppdatere tekststrenger for UI. OBS! Javascript-koden får ikke endres på noen måte.Skriptet laster inn preferanser dynamisk fra Rule's backend. Det er mulig å unikt identifisere preferanser basert på deres navn, inne i <label>. Dette betyr at en utvikler kan legge til mer innhold i form av et bilde eller beskrivelse per preferanse. Eksempel på dynamisk kode fra Rule's backend:<ul>

<li id="preference-id-RRRRRE">

<label>