Segmenter på aktivitet i Journey Builder

I denne artikkelen vil vi gå gjennom to nye medlemsfelter som vi har lansert i Journey Builder. Nå kan du i stedet for å opprette segmenter, bruke de nye medlemsfeltene "Creation date" og "Latest interaction" direkte når du velger utløser når du oppretter dine flyter. Disse feltene vil gjøre det enklere for deg å se når dine kunder for eksempel har meldt seg på og blitt en ny abonnent, eller når dine medlemmer sist gjorde en interaksjon med dine utsendelser for å fange opp disse kundene som man er i ferd med å miste.

Før du begynner anbefaler vi at du leser, hvis du er ny i den delen av plattformen, Journey Builder - Introduksjon, og Journey Builder - Kom i gang hvor vi kort går gjennom hvordan du navigerer deg inne i den delen av plattformen og hvordan Journey Builder fungerer.

Vi vil gå gjennom og gi eksempler på hvordan du kan bruke disse:

1. Medlemsfelt Creation date
  2. Medlemsfelt Latest interaction

Medlemsfelt Creation date

Creation date= når nye medlemmer kommer inn til din Rule-konto

Med dette nye medlemsfeltet vil du enkelt kunne opprette både e-post og SMS-utsendelser til nye medlemmer eller abonnenter som kommer inn til din Rule-konto. For eksempel en velkomst-e-post eller en onboarding-løkke. Tidligere måtte du opprette et segment, men nå kan du kommunisere med dine nye kunder og velge utløser med to tastetrykk!

Nedenfor viser vi et eksempel på hvordan vi selv har utnyttet dette, i vår konto:

1. Gå inn på Journey Builder
  2. Velg et segment der du har de fleste av dine brukere, som du vil kommunisere til!
  3. Klikk her så du kan velge 'Trigger'

1. Velg 'Relativt dato'
  2. Deretter velger du medlemsfeltet 'Creation date' og deretter lagre

Deretter klikker du på pluss-tegnet eller fyller inn antall dager du vil at utsendelsen skal gjøres. I dette tilfellet vil vi at det skal sendes samme dag som en ny kunde kommer så vi lar det være på "0".

Merk at du ikke kan bruke en negativ verdi her, altså minusdager!

Klart! Deretter er det bare å bygge på hvor mange e-poster eller SMS-utsendelser du vil ha i denne strømmen og velge etter antall dager du vil at utsendelsene skal gjøres!

Medlemsfält Latest interaction

Latest interaction= når en abonnent sist interagerte med dine utsendelser

Med dette nye medlemsfeltet vil du enkelt kunne opprette utsendelser for å prøve å vinne tilbake disse kundene som du holder på å miste, fordi de ikke har interagert med dere. Tidligere har du måttet opprette segmenter, men nå kan du kommunisere med de kundene som ikke har valgt å åpne dine utsendelser med to knappetrykk!

Nedenfor viser vi et eksempel på hvordan vi selv har utnyttet dette nye utgivelsen i vår konto

1. Klikk på ikonet for å komme til Journey-visningen
  2. Velg et segment der du har de fleste av dine abonnenter, som du vil kommunisere til!
  3. Klikk her så du kan velge din trigger

1. Velg 'Relativt dato'
  2. Deretter velger du medlemsfeltet 'Latest interaction' og deretter lagre

Deretter klikker du på plustegnet eller fyller inn etter antall dager du vil at utsendelsen skal gjøres. I dette tilfellet vil vi at det skal gjøres en utsendelse etter 5, 14 og 20 dager etter at våre kunder ikke har interagert med oss!

Merk at du ikke kan bruke en negativ verdi her, altså minusdager!

Klart! Deretter er det bare å bygge på hvor mange e-poster eller SMS-utsendelser du vil ha i denne strømmen og velge etter antall dager du vil at utsendelsene skal gjøres!

PS. Her kan du lære mer om segmentering i markedsføring!