Från ny kund till proffs: En guide till att smidigt komma igång

Att komma igång med en ny plattform för mail- och SMS-kommunikation kan kännas överväldigande, men med rätt vägledning kan du snabbt bli en expert. Denna artikel tar dig steg för steg från att vara en ny kund till att bli ett proffs i vår plattform.

Vi går igenom hur du kommer igång, hur du skapar en smidig och sömlös arbetsprocess och delar även med oss av andra tips och trix i plattformen. När du är klar med denna guide kommer du att vara en startklar Ruler som är redo att börja använda de olika funktionerna och verktygen i vår plattform för att skapa effektiva, personliga och engagerande kampanjer. Nu sätter vi igång!

Integrera dina system

Innan du börjar skicka ut meddelanden rekommenderar vi att du integrerar dina befintliga system med vår plattform. Detta säkerställer en smidig överföring av data och ger dig en heltäckande bild av dina kunder. Vår plattform erbjuder enkel integration med en mängd olika system och verktyg, vilket gör processen både enkel och effektiv.

Detta är inte nödvändigt att göra som ett första steg, men vi rekommenderar det om du använder externa system.

Här hittar du alla våra guider där vi går igenom steg för steg hur du integrerar dina system >

Notera
Vi är en plattform som tar emot data, du kan inte påverka den inne i ditt Rule-konto. Om du tycker att data inte stämmer överens på hur datan kommer in, är det de externa systemet man får kontakta.

Inställningar för leveransbarhet

För att säkerställa att dina meddelanden når mottagarnas inkorg är det viktigt att ha rätt inställningar för leveransbarhet. Vår plattform erbjuder avancerade verktyg för att övervaka och optimera leveransbarheten, inklusive möjligheten att hantera studsar, avregistreringar och spamfilter.

Hur gör man detta?

Hos din domänleverantör, som exempelvis Loopia eller one.com, behöver du lägga till olika "records" för att verifiera att ni har behörighet att skicka mail från Rule. Om ni inte kan göra detta själva, kan ni kontakta er domänleverantör för hjälp.

Här har ni vår guide om hur man ställer in DNS-inställningar steg för steg >

Importera medlemmar

För att börja skapa och skicka utskick behöver du först ha några mottagare. Därför börjar du med att ladda upp dina medlemmar. Med Rule kan du importera alla dina befintliga medlemmar. För att importera dina medlemmar behöver du ha dina kunders grundläggande uppgifter, såsom namn och e-postadress. Om du inte redan har en färdig fil, rekommenderar vi att du skapar en i Microsoft Excel eller Google Sheets och sparar den som en CSV- eller XLS-fil.

Här hittar du vår guide hur du steg för steg importerar dina medlemmar >

Skapa din första kampanj

Nu är det dags att skapa din första kampanj! Vår plattform erbjuder en användarvänlig drag-and-drop-editor som gör det enkelt att designa professionella och engagerande kampanjer. Kom ihåg att anpassa ditt innehåll efter din målgrupp och att inkludera en tydlig call-to-action för att uppmuntra till interaktion.

Innehåll

1. Skriv engagerande och relevant innehåll: Börja med en lockande rubrik som fångar mottagarens uppmärksamhet.
  2. Använd tydlig och koncis text: Undvik långa stycken och fokusera på det väsentliga.
  3. Inkludera en tydlig uppmaning till handling (Call to Action, CTA): Led mottagaren till nästa steg (t.ex. "Köp nu", "Läs mer").

Design

1. Visuellt tilltalande design: Se till att kampanjen har en ren och professionell design.
  2. Använd bilder och grafik som stödjer budskapet: Undvik överdriven användning som kan distrahera.
  3. Mobilanpassa din e-post: Många mottagare kommer att läsa den på sina mobila enheter.

Timing och frekvens

1. Optimal tidpunkt för utskick: Skicka e-post när mottagarna är mest benägna att öppna och läsa dem.
  2. Undvik överdriven frekvens: Skicka inte för många e-postmeddelanden till mottagarna. Hitta en balans för att undvika att de känner sig överväldigade.

Här kan du läsa vår guide för att se hur du kan skapa din första kampanj >

Skapa din första automation

För att maximera effektiviteten och spara tid kan du skapa automatiserade meddelanden som skickas ut baserat på specifika triggers eller beteenden. Det kan vara allt från välkomstmail till födelsedagshälsningar eller påminnelser om övergivna varukorgar. Vår plattform erbjuder avancerade verktyg för att skapa och hantera automatiseringar, vilket gör det enkelt att skala upp din kommunikation.

Här hittar du vår guide för hur du sätter upp din första automation >

Vi har även en videoguide som du kan se här nedan:

Nästa steg

Grattis, nu har du kommit långt på din resa från ny kund till proffs! Men lärandet slutar aldrig, och det finns alltid nya sätt att optimera och förbättra din e-post- och SMS-kommunikation. Fortsätt att experimentera med olika strategier, analysera resultaten och anpassa din kommunikation för att möta dina mål och förväntningar.

1. Fortsätt lära dig: Delta i våra webinarier och utbildningar för att hålla dig uppdaterad med de senaste trenderna och bästa praxis. Vi har även massor av blogginlägg som du kan läsa här för att känna dig inspirerad!
  2. Analysera och justera: Använd våra avancerade analysverktyg för att följa upp kampanjresultat och finjustera din strategi.
  3. Kundsupport: Tveka inte att kontakta vår kundsupport om du behöver hjälp eller har frågor.